Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Μαργαρίνη… 7 λόγοι που πρέπει να την εντάξεις στο διαιτολόγιό σου


1.     Αποτελεί πλούσια πηγή βιταμίνης D, η οποία βοηθά το σώμα να απορροφήσει το ασβέστιο, συμβάλλει στην  διατήρηση των οστών και την υγεία των μυών
2.    Μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη -  Οι άνθρωποι που έχουν χαμηλά επίπεδα της βιταμίνης D είναι πιο πιθανό να πάσχουν από διαβήτη , ανεξάρτητα από το σωματικό βάρος.  
3.    Μειώνει τα επίπεδα της ‘κακής’ χοληστερόλης (LDL) λόγω των καλών λιπαρών που περιέχει, επομένως συμβάλλει στην καλή λειτουργία της καρδιάς. Οι μαργαρίνες περιέχουν ω3 λιπαρά που συμβάλλουν στη μείωση των επιπέδων της LDL χοληστερίνης και μειώνουν τον κίνδυνο καρδιοπάθειας. Αντίθετα το ζωικό βούτυρο περιέχει κορεσμένα και trans λιπαρά που συμβάλλουν στην αύξηση των επιπέδων της LDL χοληστερίνης.
4.    Βοηθάει στην πνευματική υγεία και στις γνωστικές λειτουργίες του εγκεφάλου
5.    Περιέχει λίγες θερμίδες -  54 θερμίδες/10gr και υπάρχουν και μαργαρίνες με χαμηλότερα λιπαρά (light) που έχουν ακόμα λιγότερες θερμίδες (22 θερμίδες/10gr. )
6.    Ιδανική επιλογή στο πρωινό ως επάλειψη σε ψωμί ολικής με μέλι και κανέλα, κατάλληλο και για όσους επιθυμούν να χάσουν βάρος.
7.    Την προτείνει και επίσημα ο Αμερικάνικος Σύλλογος Καρδιάς (American Heart Association) σε αντικατάσταση του βουτύρου και την υψηλή διατροφική αξία της επιβεβαιώνει και το Εθνικό Πρόγραμμα Εκπαίδευσης για τη Χοληστερόλη των ΗΠΑ (NCEP). Σύμφωνα με αυτό, τα άτομα με υψηλό κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων πρέπει να προτιμούν την κατανάλωση υγρών φυτικών ελαίων και μαλακής soft μαργαρίνης αντί για αγελαδινό βούτυρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: