Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ!



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Ευτύχης Μπλέτσας και το MΑΚΕΔΟΝΙΑ TV
παρουσιάζουν την εκπομπή
FOOD IQ
ένα διασκεδαστικό 25λεπτο που αυξάνει την διατροφική μας ευφυΐα!
To Σάββατο, 22 Δεκεμβρίου, το Food IQ σηκώνει τα μανίκια και ετοιμάζει πυρετωδώς το χριστουγεννιάτικο τραπέζι! Ο Ευτύχης περνάει με θάρρος το κατώφλι του σούπερ-μάρκετ και ψωνίζει σύμφωνα με τον Δωδεκάλογο της Μαγειρικής Οικονομίας. Στη συνέχεια χωνεται στην κουζίνα του και μαγειρεύει χοιρινό γεμιστό με αποξηραμένα φρούτα και γαρνιτούρα με πολύχρωμα λαχανικά. Για ορεκτικό ετοιμάζει μια κατακκόκινη παντζαρόσουπα και παραδοσιακά πιτάκια με λάχανο τουρσί και πάπρικα. Και επειδή είναι και προνοητικός τύπος… επισκέπτεται το τμήμα Διαιτολογίας του Ι.Ε.Κ. Ξυνή για να μάθει από την διαιτολόγο Αναστασία Κόκκαλη και τους μαθητές της πώς να φάει χωρίς να παχύνει τις γιορτές.
Μείνετε συντονισμένοι! Στο Μακεδονία TV, κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 10 το πρωί !Και επανάληψη στις 14.00 το μεσημέρι.
FOOD IQ: Κάθε Σάββατο και Κυριακή  στις 10.00, στο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV

 Η εκπομπή
Ο Ευτύχης Μπλέτσας ξαναχτυπά! Αφού πέρασε από τις κουζίνες 400 περίπου μαμάδων, έμαθε χιλιάδες συνταγές και γύρισε δύο φορές την Ελλάδα κάνοντας μουσικομαγειρικά σόου σε σχολεία έρχεται ξανά στις οθόνες μας! Αποστολή του; Να λύσει όλες μας τις απορίες για φαγητά που τρώμε καθημερινά αλλά δεν τα ξέρουμε πραγματικά!
Ποια διαδρομή έχει ακολουθήσει η τροφή μας πριν φτάσει στο πιάτο μας; Γιατί κάποια τρόφιμα μας γεμίζουν ενέργεια και άλλα μας κάνουν να αισθανόμαστε άρρωστοι; Και πως μπορούμε να συνδυάσουμε έξυπνα, ό, τι έχει το ψυγείο για να φτιάξουμε ένα πλήρες γεύμα, πασπαλισμένο με λίγη άχνη γαστρονομίας; Συνοδοιπόροι στις αναζητήσεις του Ευτύχη είναι ένας απίθανος καθηγητής  Χημείας και μια ξανθιά - αλλά πανέξυπνη - διατροφολόγος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: